Reseptit

Kurpitsa-kvinoa salaatti paahdetuilla pähkinöillä ja siemenillä

Ruoanlaitosta on tullut viime vuosina minulle tärkeä asia. Laadukkaan ravinnon tuoma hyvä olo tuntuu kehossa sekä mielessä välittömästi. Mitä enemmän olen panostanut ruoan laatuun ja tervellisyyteen, sitä herkemmäksi vatsani on tullut. Enää ei vaan pysty vetämään jäätelöä ja hamppareita samalla tavalla kuin joskus teinivuosina. Liha on jäänyt ruokavaliosta kokonaan pois ja maitotuotteiden käyttö on vähentynyt. Sekä vehnä, että ruis suurissa määrin ovat aiheuttaneet minulle myös vatsavaivoja, jolloin olen päässyt tutustumaan kokonaan uusiin ruoka-aineisiin. Samalla linjalla ollaan jatkettu luontaistuotekaupassa työskennellen ja uusia juttuja kokeillen. Ja näin olenkin löytänyt tästä hommasta itselleni oikein mieluisan harrastuksen! On mukavaa pilkkoa erivärisiä kasviksia ja valmistaa niistä erilaisia kokonaisuuksia kun lopuksi pääsee vielä syömään lopputuloksen. Itse kun valmistaa ruokansa, saa siitä juuri sellaista kuin haluaa 🙂 Vaikka varsinkin nyt vauva-arjessa on ollut aivan ihanaa kun sukulaiset ovat auttaneet ruoanlaitossa, itsellä kun on välillä tuntunut olevan kädet täynnä.

Raskauden alkuvaiheessa olin niin väsynyt, että menetin intoni kokonaan ruoanlaittoon. Energiaa ei vain yksinkertaisesti riittänyt, kroppa tarvitsi silloin ihan älyttömiä määriä unta ja lepoa. Silloin söin paljon valmisruokia, jotka vain pahensivat väsymystä. Pikkuhiljaa raskauden edetessä koin kuitenkin saavani voimani takaisin ja onneksi innostus kokkaamisen palasi.

Tykkään kokeilla paljon erilaisia reseptejä ja muokata niitä omaan makuuni sopiviksi. Me testataan näitä ruokia ja mikäli ne ovat menestyksiä, ruokapöydässä karjutaan JATKOON, jonka jälkeen siirrän ruoan puhelimessani sijaitsevaan “jatkoon-kansioon”. Seuraavan kerran kun nälkä yllättää ja alkaa mietityttämään, että mitähän sitä tänään oikein syötäisiin, on kätevää selata omasta puhelimestaan listaa parhaista paloista. Usein minulla on myös kuvia tallessa, joka helpoittaa sopivan annoksen valintaa 😉 Nyt ajattelin kuitenkin alkaa keräämään reseptejä myös tänne blogin puolelle, sillä tarkkoja ruokiin käyttämiäni ainesosia minulla harvoin on kirjoitettuna ylös. Eiliseltä kierrokselta jatkoon pääsi tämä myskikurpitsasta ja kvinoasta valmistettu salaatti!

 

Kurpitsa-kvinoa salaatti paahdetuilla pähkinöillä

1 myskikurpitsa

1dl kvinoaa

vuonankaalta

isoja valkoisia papuja

aurinkokuivattuja tomaattikuutioita

fetaa

cashew-pähkinöitä

kurpitsansiemeniä

auringonkukansiemeniä

oliiviöljyä

Leikkaa kurpitsa halki, poista kuori ja siemenet ja leikkaa siitä pieniä kuutioita. Levitä kurpitsakuutiot uunipellille, lisää päälle oliiviöljyä sekä karkeaa merisuolaa ja pippuria. Paista uunin 200 asteessa 20 minuuttia. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Paahda cashew-pähkinät sekä siemenet kevyesti pannulla.

Lisää kurpitsat, kvinoa, pähkinät sekä loput ainekset isoon salaattikulhoon ja sekoita. Päälle vielä loraus oliiviöljyä ja valmista tuli!

 

Tästä tulikin oikein todella hyvää! Melko nopea myös valmistaa, ainoastaan kurpitsan käsittelyyn menee hetki, varsinkin jos kotona on vauva. Kvinoasta, pavuista ja pähkinöistä saa myös runsaasti proteiinia, jolloin tämä ruokaisa salaatti pitää loistavasti myös nälkää. Paahdetut pähkinät toivat salaattiin ihanasti rapeutta. Vuonankaalin voi toki korvata myös esimerkiksi pinaatilla tai muilla lehtivihreillä.

 

JATKOON!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *