vauva

Elämää 8kk vauvan kanssa

Uskomatonta ajatella, että vauva on ollut osana perheemme kuvioita jo 8 kuukauden ajan. Oikeastaan siis koko vuoden 2018, sillä hän syntyi heti tammikuun alussa. Vauva viettää kuitenkin aikaa kohdussa 9kuukautta, ja on siis silti ollut enemmän aikaa sisälläni kuin ulkona, aika ihmeellistä! Mitä kaikkea 8 kuukauden ikäinen vauva jo taitaa ja miten elämä sujuu tällä… Read More Elämää 8kk vauvan kanssa

vauva

Äitiyden haasteet – Mikä auttoi omaa oloa paremmaksi?

  Asiat ovat tosiaan nyt paremmin. Voin oikeasti sanoa, etä pahin on nyt takana. Tämä on varmastikkin ollut mulle rankin vuosi koskaan mun elämästä. Ja samalla myös niin kasvattava. Äitiys on ollut täyttä tunteiden vuoristorataa. Ja sitähän elämä pääasiassa on ollutkin, pelkkää äitiyttä. Ollut ihan kiva rooli joo, mutta haluan olla niin paljon muutakin! 7… Read More Äitiyden haasteet – Mikä auttoi omaa oloa paremmaksi?

Uncategorized

Ihana kamala viha – mitä tehdä vihan tunteelle ja mistä se kertoo?

Istun kotona tuntien miten ahdistus alkaa valtaamaan kroppaani. Miehellä on pitkä päivä töissä, joka tietää minulle 12 tuntista päivää kahdestaan kotona vauvan kanssa. Vanessalla on menossa joku kehitysvaihe, jossa äiti on jo ihan nähty ja ympärille kaivataan uusia naamoja ja tekemistä. Jaksan yleensä todella hyvin 8-9h, mutta iltaisin alan kaipaamaan apua. Hetken hengähdystä ja vastuun… Read More Ihana kamala viha – mitä tehdä vihan tunteelle ja mistä se kertoo?

Uncategorized

Miten sekaisin raskauden jäljiltä on?

Joulukuussa vielä raskaana ollessani olin täynnä energiaa. Tein uudenvuoden lupauksia ja suunnitelmia ja mietin tarkasti mihin haluan tänä vuonna panostaa. Sitten syntyikin vauva ja menin aivan omaan kuplaan. Nyt vasta palasivat nuo joulukuiset ajatukset mieleeni, muistuttaen fiiliksistäni silloin. Aivan kun nyt olisin valmis jatkamaan siitä, mihin jäin. En osaa sanoa missä olen ollut viimeiset kolme… Read More Miten sekaisin raskauden jäljiltä on?