Mielen hyvinvointi, Valotyö - Positiivinen fokus

Miten muuttaa ajatuksia ja pysäyttää negatiivinen syöksykierre?

Mielenterveys ja itsensäkehittäminen ovat nykyään ajankohtaisia ja pinnalla olevia aiheita. Kokonaisvaltainen hyvinvointi keskittyy varmistamaan niin kehon, tunteiden kuin mielenkin hyvinvoinnin. Positiivinen elämänasenne on jotain, joka syntyy mielestäni siitä, että kokee hallitsevansa omaa mieltään ja käyttäytymistään niin, ettei pienet vastoinkäymiset kaada koko systeemiä. Mutta mitä tehdä kun stressi, ahdistuskohtaus tai negatiiviset ajatukset ilmestyvät mieleen?  Tässä postauksessa… Read More Miten muuttaa ajatuksia ja pysäyttää negatiivinen syöksykierre?

Emotionaalinen hyvinvointi, Mielen hyvinvointi

Tunneasteikko – Miten muuttaa omaa tunnetilaa?

Tunteet, kuten kaikki muukin tässä maailmassa, on energiaa. Emotion = energy in motion. Tunteet tuntuvat kehossa. Yksinkertaisimpina esimerkkeinä tästä on esimerkiksi nolostuessa poskia alkaa kuumottaa ja puna nousee poskille, surullisena silmät kostuvat ja voivat tuottaa kyyneliä, iloisena suupielet kääntyvät hymyyn ja meitä alkaa naurattaa. Tunteet saavat aikaan siis fysilogisia prosesseja kehossamme. Nämä esimerkit ovat ehkä… Read More Tunneasteikko – Miten muuttaa omaa tunnetilaa?

Emotionaalinen hyvinvointi

Validointi – Miten validoida ja kohdata toinen ihminen?

Validointi on asia, jonka jokainen ihminen haluaisi kuulla. Se tarkoittaa, että jokin asia on totta ja sillä on looginen tai faktaan perustuva syy olla sellainen kuin on. Tämä artikkeli on kirjoitettu pohjaamaan tunteisiin liittyvää validointia. Mitä ikinä ihminen tunteekaan, se on validia. Jokaiselle tunnetilalle on syynsä ja on hyödyllistä validoida tunteet – sekä itsellämme että toisilla… Read More Validointi – Miten validoida ja kohdata toinen ihminen?

Emotionaalinen hyvinvointi

Tunnelista

Monellako sanalla osaat kuvailla omaa tunnetilaasi? Ihmisen sisäinen maailma on äärettömän rikas. Jotkut asiantuntijat haluavat jakaa tunteet vain muutamaan perustunteeseen. Todellisuudessa olemme kuitenkin niin paljon enemmän. Tunnelista auttaa tunnistamaan eri tunnetiloja ja näin ollen lisää itsetuntemusta. Tykkään sanonnasta “Millä tuulella olet?” Se ilmaisee sen, että sisällämme on erilaisia tuulia ja oikeastaan kokonainen ja vaihteleva tunneilmasto.… Read More Tunnelista